Det som inte växer är döende

Det som inte växer

Det som inte växer är döende av Jesper Weithz, Natur & Kultue, 2012

Lotte är gravid och det har uppstått komplikationer. Behandling kan ske i Brasilien och paret beslutar sig för att resa dit med dottern Molly. 9 månader. Huset i Stockholms skärgård skall hyras ut och Lotte skall bara packa ihop huset, Henrik skall bara åka förbi London i ett snabbt jobbärende så skall de ses i Brasilien…Men Lotte blir dålig på flygplatsen och rekommenderas att inte flyga den dagen. Hon vill ta in på hotell men Molly vill åka hem och för att slippa gnäll tar hon en hyrbil. Henrik blir av sin kollega övertalad att åka till Colombia i stället (på vägen till Barsilien) och hamnar i ett kapardrama. Lotte kör av vägen vid huset och strömmen går. Medicin och mobilladdare blir kvar i bilen och mitt i all denna kaos finns Molly- Stackars Molly!

Vad som slutligen händer Lotte och Molly i den ensliga villan i Stockholms skärgård får vi aldrig veta inte heller vad som händer Henrik. Ingen av dem är medveten om den andres bekymmer och ingen kommer heller att sakna dem, för de har ju åkt till Brasilien, eller hur.

Suggestiv, konspirativ, kärleksfull, ångestfull och ofattbar. Skulle jag göra dessa val i det läget? Skulle Henrik lämnat allt åt sin fru, då han vet att hon medicinerar och inte är frisk??

Gjort är gjort!

3:a  / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s