Mörkt motiv

Mörkt motiv

Mörkt motiv av Louise Penny, Wahlström & Widstrand, 2012

Lockades till denna deckare för att den fått ”New blood dagger award för bästa kriminaldebut” Handlingen utspelar sig i Kanada, på landet, inte så långt från gränsen till USA. Gamla Jane Neal hittas död i skogen, skjuten med en pilbåge i den lilla byn Three Pines, som verkar vara Kanadas motsvarighet till Englands Midsummer. Jaktolycka, förmodas det, men det övergår snabbt till en mordutredning med kommissarie Armand Gamache i täten och den unga Nichol till sin hjälp. Tyvärr går samarbetet dem emellan inte så bra då Nichol varken lyssnar till Gamache eller kan ta kritik.

Mordutredningen går framåt och, precis som i Midsummer med Barnaby i täten så nystas trådarna sakta men säkert upp och mördaren finns närmare än man anat. Skillnaden är att det sker inga fler mord.

Persongalleriet är väl beskrivet och man kommer att gilla Gamache som gång på gång försöker tipsa, berätta och ge order till Nichol men som inte riktigt förstår hur hon skall omsätta dessa under utredningen och går på nit efter nit. Riktigt trevlig deckare, men inget extra ordinärt.

3:a  / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s