I grunden utan skuld

I grunden utan skuld av Viveca Sten, Månpocket, 2011

Tredje boken i Viveca Stens Sandhamns-serie.

En mörk höstkväll försvinner en ung flicka spårlöst på Sandhamn. Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen deltar i sökandet, som försvåras av stormar och regn. Efter några dygn ger polisen upp.

Nora får på en fest reda på att Henrik är otrogen med en sjuksköterska och åker till huset på Sandhamn under sportlovet för att få vara i fred. När barnen är ute och leker trampar de igenom snön och hittar en arm…

Det visar sig att det är den förvunna flickan som har bragts om livet och skändats på ett fruktansvärt sätt. Vem kan ha gjort det. En GMP -kille (GärningsMannaProfil) kopplas in och snaran kring den skyldiga dras ihop.  Nora vägrar svara på Henriks telefonsamtal och någon smyger runt den mördade flickans föräldrars hus. Dessutom ringer Henriks mamma och hotar med att ta pojkarna ifrån henne om hon skiljer sig- lite otrohet får man väl tåla.

Parallellt med nutiden vävs en historia om penalism och, återigen, snedvriden gudstro in från början av förra seklet och det gamla hatet kommer att påverka nutiden.

Jag gillar karaktärerna och nu verkar det som om Pernilla och Thomas kanske hittar tillbaka till varandra och Nora inser att hon borde gått vid första slaget. Hmm… det blir nog att läsa en bok till för att se hur det går för personerna lika mycket som för brotten.

Klar 3:a / Maria E

Ett svar till “I grunden utan skuld

  1. Ping: I maktens skugga | Hobbybibliotekarien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s