De Utvalda- Monstrets dotter

De utvalda- Monstrets dotter, bok 2 av Kristin Cashore, Semic, 2012

Denna bok handlar om Flamma som är en monsterflicka. Det har hon från sin far och manipulera folks tankar och läsa dem har hon också från sin far. Men kunskapen om vad det kan användas till gör Flamma olycklig och det tar lång tid innan hon inser att hon inte behöver bli ond som sin far utan kan använda sin förmåga till något gott- Hon kan välja själv.

Boken börjar med att vi får stifta bekantskap med en liten pojke som är ondskan själv och hans förmåga att plantera tankar hos människorna runt honom började redan vid födseln, ja, kanske redan i livmodern. Särling är han, men hans far vill inte överlämna honom åt kungen utan rymmer med honom och då och då, i boken, förnimmer man hans närhet men inte förrän efter 300 sidor dyker han upp på riktigt…

För övrigt är det uppstart för krig mellan de olika kungadömena och Flamma med sin förmåga att läsa tankar visar sig vara användbar. Det är mycket kärlek och hat men också tillit och tveksamheter om vem man egentligen kan lite på. Flamma kan hantera pilbåge och fiol på ett magnifikt sätt och det är också hennes tröst.

Spännande men lite avvaktande.  Människorna är bra beskrivna och känslor och tankar får stort utrymme.  Lite av transportsträcka mot tredje delen men trots det en mycket underhållande bok

Stark 3:a, ser fram emot fortsättningen som kommer våren 2013 / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s