I den innersta kretsen

I den innersta kretsen av Viveca Sten, Forum, 2009

Detta är en fristående uppföljare till I de lugnaste vatten och även denna gång är handlingen förlagd till Sandhamn. Jag har inte läst den förra boken men kände att återkopplingarna var ok så tycker inte jag saknade något för att hänga med.

Startsignalen till Gotland runt ljuder och samtidigt faller skepparen Oscar Juliander ihop, mördad.

Det är upptakten till storyn och det hinner bli ett mord till innan lösningen och jag kom på den ganska tidigt. Och varför gjorde jag det? Jo helt plötsligt var några kapitel skrivna helt könsneutrala och de kändes lite konstigt att läsa dem. Inga hon, han, henne, honom utan endast ett mycket könsneutralt namn. Då blev jag misstänksam och tänkte tvärtom och voilá: mördaren som på ett fat.

Sten skriver lättläst och verklighetsnära. Både Thomas och Margit känns genuina och genomtänkta och vad jag förstår har Noras frustration mot svärmor och make eskalerat under förra boken för i denna bok når den crescendo, får väl läsa nästa bok och se hur det går. Jag gillar Nora och det skall bli intressant och se om hon står på sig eller om författaren låter henne krypa till korset som många andra tvingats göra.   

3:a för denna lättlästa deckare

/ Maria E

Ett svar till “I den innersta kretsen

  1. Ping: I maktens skugga | Hobbybibliotekarien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s