I häxjaktens skugga

I häxjaktens skugga av Sarah Singelton, B Wahlströms, 2009

Året är 1586 och Elisabeth möter en mystisk varelse i skogen, en grön flicka. Elisabeth lever i en tid då katoliker och andra oliktänkande inte var önskade och förföljs av protestanter. Isabella som den gröna flicka heter var också utsatt då hon levde med då var det häxor man förföljde och Isabellas mamma anklagades för att vara en sådan. För att skydda Isabella ingick hon en deal med skuggvärlden där Isabella kunde leva.

Elisabeth fungerar som sällskap åt en välbärgad kvinnlig konstnär och nästan hålls fången där. Det är samma kvinna som tar hand om Isabella då hon lämnar skogen och de båda flickorna blir vänner. Det visar sig vara tur för Elisabeths familj skyddar och gömmer en katolsk präst undan tortyr och det är farligt.

Ännu en bra bok av Singelton, de förra heter Damen under isen och Den förlorade liljan alla skrivna om händelser ur historien.

Visst är det också en historia om det onda och det goda och den gråzon som finns emellan. Allt ont är inte ont och allt gott är inte gott. Men att tro på något är aldrig fel.

3:a / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s