Den förlorade liljan

Den förlorade liljan av Sarah Singelton B Wahlström, 2008

Huvudpersonerna i boken lever i slutet av 1800-talet. Det är Jacinth, ung brännskadad flicka som lever ett mycket instängt liv i skogen. Det är Miranda, ung flicka vars far är död och modern ”galen”, som blir placerad hos farföräldrarna men senare kidnappad för att sammanföras med Jacinth. Den tredje personen är Maslin en gammal man med stora bekymmer. Jack kommer också tidigt in i handlingen och blir Maslins följeslagare och vän.

Maslin, Jacinth och Miranda har alla förmågor som härstammar från tolv riddare och ett hemligt avtal som slöts på 1100-talet då riddare träffade på en ängel i öknen efter ett slag de just vunnit.

Förmågan är att kunna se framåt och bakåt i tiden. Tillsammans blir de starkare och onda personer vill att de hittar den förlorade ”liljan”, som riddarna fick sina förmågor ifrån, för att på så sätt kunna få makt över framtiden och styrkan i strider.

Boken var ganska rörig då den hoppar mellan århundraden och händelserna. Att de befinner sig på 1800-talet i grunden är svårt att ta till sig, visst de rider på hästar, but that´s it. För min del hade det lika gärna kunnat vara på 1970-talet eller tom nutid. Inga miljöer är särskilt detaljerat beskrivna utom grottan i öknen som jag, i alla fall, kunde se tydligt.

Man kommer ingen av personerna inpå livet utan det blir mest ytligt. Miranda kanske är den som framträder starkast men det är också hon som inte faller in i 1800-tals mönstret.

Kan rekommenderas från 12 år.

Ett svar till “Den förlorade liljan

  1. Ping: I häxjaktens skugga | Hobbybibliotekarien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s