Det är så logiskt alla fattar utom du

Det är så logiskt alla fattar utom du av Lisa Bjärbo, Rabén&Sjögren, 2010

Kompisrelation från unga år övergår till vänskap men sedan till kärlek från ena sidan…Johan och Ester har varit kompisar sedan lekis och är bästa vänner även nu i första klass på gymnasiet. Det Johan inte berättat för Ester är att han är kär i henne och har varit det i snart fem år. Ester ser inte det alla andra ser och blir kär i Adam, en hårdrockare på skolan. Efter en spelning följer hon med till replokalen. Och lyckan är gjord…? Johan hatar alla hennes berättelser om Adam men håller god min, men så börjar en ny tjej i klassen. Och så är pappan otrogen. Och nu tar tålamodet slut.

Bjärbo skriver enkelt och rakt på sak. Varvar Ester och Johan i kapitlen på ett behagligt sätt men inte är det något nytt hon berättar. Tycker mig känna igen storyn från många andra böcker. Men jag gillar hennes sätt att beskriva bägge ungdomarna utan att dramatisera för mycket.

3:a varken mer eller mindre / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s