Namnet på boken är HEMLIGT

Namnet på boken är HEMLIGT av Pseudonymous Bosch, Rabén & Sjögren, 2008.

En något udda bok som fångade mitt intresse. Vaddå hemligt? Den måste ju läsas…Cassandra, 11år, en mycket praktisk tjej som alltid är redo för ett äventyr eller katastrof. Ryggsäcken är hennes livlina och fylld med allt som kan vara bra att ha. De flesta tycker nog att hon är lite udda men då man får möta Max-Ernst framstår Cass som nästan normal. Max Ernst, också 11 år, går i samma skola och det är där de träffas första gången. Vänskap uppstår inte först men efter ett tag inser bägge att de kompletterar varandra och när Cassandras ”låtsas” morfar Larry får en ”Doft av Symfonier” efter en död trollkarl börjar det hända saker. Barn med ovanliga talanger/gåvor blir kidnappade och det tar ganska lång tid innan man får klart för sig varför då ingen av barnen har liknande talanger.

Boken är lättläst och spännande och Max-Ernst mamma och pappa får man gåshud av. Att han trots dem blivit något så när ”normal” är ju konstigt. Boken  är fylld med tips och idéer på olika saker man kan göra i de situationer barnen hamnar i. Hela boken är något annorlunda men ändå lockades jag hela tiden att fortsätta läsa.

Svag 4/ Maria

Ett svar till “Namnet på boken är HEMLIGT

  1. Ping: Poppy Pym och faraos förbannelse | Hobbybibliotekarien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s