Underjorden

Underjorden av Emma Johansson, OPAL, 2021
Detta är första delen i serien ”Den gamla kyrkogården” och vi möter Iris som bor där med sin mormor i ett mausoleum. Mormor är död men för Iris är hon och alla andra på kyrkogården levande.

Självklart vet hon det så när det är dags för samtal på skolan är det morbror Rick som följer, mamman är borta. Nu skall kommunen riva kyrkogården och flytta alla gravar till andra kyrkogårdar, det måste stoppas. Iris mormor vakar över porten till Helvetet och den får inte öppnas. Iris mamma sitter på en viktig del och hon måste hittas nu. Iris klasskompis Hanna, som är en liten översittare, följer efter Iris en dag och får nys på Iris hemlighet och när Iris blir arg och använder sin kraft blir Hanna indragen i kampen mot underjorden oavsett vilja eller ej.
Detta fick mig att tänka på Kairo och en kyrkogård där guiden berättade att det bodde flera 1000 personer i olika mausoleum, de flyttar ut när begravningen är sen flyttar de tillbaka.
Det är lite lurigt att hänga med i början men det klarnar efterhand, då det finns förtrollningar som löses. Lättläst och bra språk men hade nog velat lära känna Hanna mer också, kommer de träffa henne pappa med vid tillfälle, två till böcker finns i serien. Passar bra från 10 år
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s