En hemlig syster

En hemlig syster av Ida Ömalm Ronvall, B Wahlströms, 2022

Då Isak skall hämta en laddsladd på pappans kontor ser han ett dokument- Bekräftelse av faderskap- och hela hans värld vänds på ända. Han har en storasyster. Men varför har ingen berättat det för honom, eller för den delen gömt pappret bättre? Nu blir detta allt Isak kan tänka på; han måste få träffa henne. Under påsklovet var det tänkt att Isak, flickvännen Kajsa och två kompisar skulle åka till Åre. Föräldrarna tror det men till kompisarna säger han att han är sjuk. Istället åker han till Stockholm med Emma som hjälpt honom att hitta Fanny, som storasyrran heter. Kajsa vet inget ännu, varken om Fanny eller Emma

Parallellt med Isak lär vi känna Fanny, som hela tiden vetat om sin bror men inte trott att pappan vill veta av henne då han nu fått ett ”riktigt” barn. Hon bor hos en kompis och jobbar på telekundtjänst. Allt är inte lätt med vänner och jobb/skola varken för Isak eller Fanny. Men nu skall de ses på ett café. Det blir inget kärleksfullt möte som Isak sett framemot, utan snarare tvärt om. Med Emma blir det helt annorlunda än med Kajsa, hur fan kunde det bli så här? Och hur fel blir det inte när de kommer tillbaka till skolan…totalfel.

Gillar Idas sätt att skriva och känner igen mig i att man kastas mellan känslorna. Den person man tyckte si om vid ett tillfälle tycker man så om vid nästa. Ung kärlek. Det sorgliga i detta är att både Fanny och Isak har gått mista om varandras uppväxt för att föräldrarna inte tar ansvar.

3:a // Maria E

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s