Morden på Mörkö

Morden på Mörkö av Samuel Karlsson, Lind & Co, 2019

En kriminalroman, som jag läste i brist på annat och den visade sig vara helt OK! Polisen Jessica i Västervik får ärva ett nedlagt mejeri på Mörkö och tanken är att hon skall dra sig tillbaka och starta ett mikrobryggeri. Jessicas far har en gång ägt huset och det är till sina barndomstrakter hon kommer åter, men allt är inte som förut. Hon får känna av att de flesta som har det lite svårt på ön tyckte att hennes pappa var bra, själv har hon andra minnen. En kropp flyter iland på ön och en ung kvinna försvinner efter en fest och som vanligt blir flyktingarna på ön misstänkta och öns egen mob tar saken i egna händer. Sedan blir det storm och ön skärs av från fastlandet och fler mord kommer att ske men hur hänger dessa i hop, eller gör de det?

Jessicas kollega på fastlandet stöttar i utredningen men morden bottnar i en hemlighet på ön som går långt tillbaka och som ingen vill dra ut i ljuset, vi talar om prostitution och människohandel men också ungdomsidrott och mobbning av den som inte alltid kan vara med, fast man är bäst.

Detta var en positiv upplevelse, trots mörk historia. Karlsson skriver bra och beskrivande och Jessica känns inte lika kärv som poliskvinnor brukar vara så det skall bli kul att lära känna henne mer.

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s