Bara lite till

Bara lite till av Simona Ahrnstedt, Forum 2019

Tja, nog vet man vad man får om man köper en bok av Ahrnstedt, romance!! Lite för förutsägbar. Stella Wallin har råkat ut för det mest otroliga, och mycket har hon varit med om men detta försätter henne i chock. Hon har blivit bedragen, nu står hon utan jobb och bostad och kunde inte förstå varför hon inte såg det hela komma? Well, hon hade sitt hus på landet i Laholm, egentligen hennes mammas, men nu är det säljdax och sedan skall hon dra till New York. Klädd i märkeskläder och högklackat kliver hon av tåget i Laholm och där möts de, bonden Thor och Stella, och då fattar man hur det skall sluta och det är 10 sidor in i boken. Thor är änkeman och har två tonåringar och givetvis är det missförstånd, förlåtande, feminism, oväder och sex. Stella reder också ut många gamla surdegar mellan vänner men så skall hon till New York…fast hon skall försöka hitta vem hennes pappa var, innan hon åker.

Ahrnstedt skriver snabbt och rappt och jag känner mig lite gammal då uttryck som: ”han hade en blå tisha idag”. Samtidigt använder de kondom och frågar om man vill ligga och det känns bra men varför skriver man kuken och fittan? Det låter lite tonårigt och inte särskilt kärleksfullt. I vissa fall finns det så många olika namn på könen så varför inte variera sig lite?

Nåväl, lite för förutsägbart men hon lyckas väva in dotterns och väninnans feminism, Thord bror Klas som är gay och skitungen till stans rikaste får sig en smäll, och mitt i allt detta hinner Stella och Thor ha sex vi flera tillfällen, eller knullla, då.

Svag 3:a för dålig fantasi emellanåt // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s