Fallvind

Fallvind av Maria Adolfsson, Wahlström och Widstrand, 2022

Två ungdomar hittas döda med bara ett dygns mellanrum i Doggerlands huvudstad Dunker, en drunknad kille och en strypt tjej.

Karen Eiken Hornby är föräldraledig men ombeds att komma in och ta drunkningen som anses som ett enkelt självmord, personalbrist är stor. Tveksamt tackar hon ja men är inte nöjd med att arbeta ihop med den tillknäppta Astrid Nielsen, som precis sagt upp sig men inte vill berätta varför. Snart börjar de dock misstänka en koppling mellan dödsfallen och ett tidigare försvinnande. Karen känner sig iakttagen och blir förbryllad men får en oväntad överraskning, som ställer världen på ända.

”Fallvind” är den femte boken om kriminalinspektör Karen Eiken Hornby i Doggerland och långt ifrån den bästa. Karen är kärv, Astrid också fast på ett annat sätt. På ett sätt är de däremot lika. Det tar lite för lång tid att komma in i boken, upplever den lite spretig i början och lite långsökt hämndtema… Leo och dottern Selma samt Sigrid är med och Leo lyckas äntligen med att få ett ja, i sitt frieriförsök.

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s