En god man

En god man av Peter Bergström, ekström&garay, 2022

När samhället inte gör det den ska utan ständigt misslyckas, framför allt med att dela ut straff till de som begår brott av olika skäl, skall man då ta saken i egna händer och göra lite samhällsnytta? Jo, det tycker Börje.
Parallellt med detta har 50-åriga Karl tänkt om och svänger vänster istället för höger på väg till jobbet en dag. Han kan liksom inte känna för vardagen länge. På en vägkrog stöter han på 25-åriga Kattis som känner sig fångad i livet. På jobbet räknas minuterna och hemma räknas hon inte alls, hon måste bort. De slår följe…en dag eller två, tänker Karl. Men det visar sig bli längre. Men det är inte så enkelt. Karl blir nedslagen av ett gäng när han försöker försvara Kattis då gänget upplever henne som en hora. På sjukhuset måste hon vara ”dottern” för att få följa med. Var ska de, det vet de nog inte själva till en början men Karls bror Erik blir ett mål och ett bra mål. De blir rammade av vägen av en person i vit skåpbil och Kattis börja filma med mobilen, efter uppgörelse far de i väg. När hon hör att de efterlyser någon som sett/hört något skickar hon sina bilder till Jocke, en reporter.
Jocke lever med Tina och hennes dotter. Kompisen Lena finns också alltid där tills den dag då Tina är borta och Lena är hemma och allt blir komplicerat.
Jocke stämmer träff med Kattis i Göteborg och de träffas på en på en fotbollsmatch dit Börje också gått och mitt i allt detta kommer det in självmordsbombare. Börje skjuter först, men blir själv skjuten och Kattis håller fast mannen med sprängvästen och Jocke filmar allt. Kaos uppstår.
Nu börjar Jocke reda ut vem Börje var och allt lutar åt att han var en god man om man ser det på ett sätt. Karl och Kattis vägar skiljs åt och Karl åket tillbaka hem.
Jag hoppades in i det längsta att Karl inte skulle ligga med Kattis, utan att de bara skulle vara vänner men det ville inte Bergström. Han var tvungen att låta dem ingå i ett förhållande som aldrig skulle kunna bli av. Både Kattis och Kark sökte bekräftelse och kärlek och det gav de åt varandra. Men jag skulle nog kunnat stryka en del av sexscenerna. Lika så de Jocke genomför.
Alla vill känna sig älskade. För Kattis var Karl en god man.
3:a // Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s