Den tusende följaren

Den tusende följaren av Jenny Milewski, Natur & Kultur, 2016
Apropå att få sin identitet kapad…
Stella har allt, tycker många, och visst kan det vara så. Hon och mamman lever själva, pappan har ny flickvän och barn. På nätet har hon sin vlogg där hon sänder regelbundet under namnet Stella Star. Inte gillar hon allt men ett stort managementbolag börjar få upp ögonen för denna influenser.
Så en dag får hon höra om Nova Star. En annan vloggare som gör exakt det Stella gör, fast nu säger hon ”sanningen” om allt, men det är inte Stella. Mycket tid går åt att påvisa sin oskuld för vänner, pojkvän och alla följare. Någon har kapat henne. Till slut så polisanmäler hon detta med hjälp av sin mamma, men polisen gör inte mycket.
Stella vänder sig till ”nörden” som hon växte upp bredvid och han hjälper henne att hitta var sändningarna kommer ifrån, för nu har de blivit riktigt otäcka och rasistiska. Linus, som ”nörden” heter berättar om sin jobbiga skoltid med mobbning och hemmasittande och ju mer han berättar desto mer tycker Stella om honom och skall precis, nästan, fråga chans på honom då han berättar om sin flickvän…

Jag gillar denna bok som visar på hur olika killar och tjejers syn på sex kan vara, som när Stella vill att Sebbe skall komma in i henne, vill han ta henne analt det vill inte hon och han blir sur. Vet inte vem som sade ungefär ”Var snäll med nörden i klassen, en dag kan han vara din chef”. Alla kan någonting bra, ta hjälp! Milewski skriver bra och flytet i berättelsen är bra, tvivlare både bland vänner och följare samt fans bland yngre följare gör det troligt.
Problemet att polisen inte gör något, är kanske sant fortfarande, men det är ofta kapningar av identiteter på nätet så det kanske finns anledning att se upp.
Skulle passa bra att läsa i klassen i år 9 eller 1 på gymnasiet
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s