Himlabrand

Himlabrand av Moa Backe Åstot, Rabén&Sjögren, 2021

Du är sjuk, sa han till sig själv, Så jävla sjuk!

Ánte är same och lever med de traditionerna, självklart, så gör man bara och som familjens enda barn skall han fortsätta med det. Bästa kompisen Erik känns plötsligt mer är bara en kompis. Inte ens Hanna kan få honom på andra tankar, även om hon vill och han försöker. Bara Erik gör honom varm. Får det vara så? Ánte googlar runt men får inga riktiga svar, kusin Ida som märkt det långt innan han själv tycker: ut med det bara, va fan kan hända? Mycket! Mamma och pappa tycker att han är lite för mycket med Erik. Men vi har ju alltid varit med varandra, säger Ánte. Jo, men folk börjar prata…Till slut går det inte att hålla inne.

En riktigt bra bok om den första kärleken, sårbar och pirrande men också tyngd av skuld och skam, fortfarande. Måste det vara så 2022. Åstot skriver bra och ungdomligt om ett skamfyllt problem som inte borde vara ett problem. Vi måste älska mer och hata mindre

Klar 4: a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s