Hämndens dirvkraft

Hämndens drivkraft av Elias Glaveby, Visto förlag, 2019

Regalskeppet Vasa har just förlist och Anton Kronman vaknar, svårt bakfull av att två soldater bankar på hans dörr, året är 1628. Låt mig va, är Antons första önskan men soldaterna har order på att ta honom med. Men med sitt skarpa sinne och snabba ögon märker han genast att alla önskar inte att att han når målet. Innan bakfyllan släppt har han varit i slagsmål och dinerat med kungen. och får ett topphemligt uppdrag: Utred varför Vasaskeppet gick till botten. För det borde vara omöjligt…Hjälper du mig med detta skall jag svara på det du funderar på och som inte ger dig ro; vem som dräpte din familj. Anton nappar på uppdraget och får soldaten Sträng. Lotten på ölhuset visar vara till stor nytta liksom gatugrabben Markus och tillsammans börjar de nysta i härvan av korruption och våld.

Jag blev förvånad av hur fort jag kom in i boken och 1628. Inte på långa väger lika illa doftande som Niklas Natt och Dags böcker men väldigt bra. Fick också veta vilka Hakkapeliterna var, som troligen gett namn åt Finska vinterdäck i nutid, samt en massa andra personer som verkade i Stockholm under denna storhetstid. Gillade den!!

3:a // Maria E

3 svar till “Hämndens dirvkraft

 1. Hej!
  Upptäckte denna nu. Vad kul att du läst och gillar!
  Hör av dig om det finns något jag kan bistå med.

  Mvh
  Elias

 2. Hej,
  Vad kul att du löst och vad kul att du gillar boken!

  Hör av dig om du behöver hjälp med något eller vill komplettera någon info.

  Mvh
  Elias

 3. Tack! Kul att du hittade hit 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s