Bara ett litet mord

Bara ett litet mord av Carin Hjulström, Forum 2020

En av Sveriges mest firade skådespelerskor, Siri Ehrensvärd, blir dumpad av Dramatenchefen som under flera decennier lovat Siri ett lyckligt liv men aldrig kommit till skott. Nu har han hittat en ny, yngre ”Siri” som dessutom väntar hans barn. OUTHÄRDLIGT på arbetsplatsen, Siri drar.

Siri har alltid haft dåligt samvete för den brorsonen, den föräldralöse Anton, då hon alltid prioriterat teatern och kärleken till Dramatens gifte chef. Nu landar hon in hos Anton som just vunnit en plantskola i Säbyholm på poker. Han är inte Guds bästa barn, men han försöker göra rätt och komma bort från det kriminella. Och Siris älskare vill ha kontakt…

Samtidigt som Siri och Anton lär känna varandra igen och starta upp odlandet och bilda företaget Säbyholms gröna fingrar hittas en jakttillsyningsman död på en åker, i en sky av örnfjädrar. Lokalpolisen Olle Magnusson börjar nysta i mordfallet. Snart inser han att den nyinflyttade skådespelerskan har näsa för ledtrådar och dessutom är ett trevligt sällskap.

Jag har läst många av Hjulströms böcker och tänkte att ett litet mord kunde vara kul. Det var det, lite Agatha Christie med många möten och ledtrådar. Kanske kunde den vara något kortare. Självklart ser man en fortsättning, ör inte är det bara grönsaker som växer i Antons växthus.

Feelgood, absolut

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s