Vita spår/ Pappas pojke

Vita spår och Pappas pojke av Emelie Schepp, Månpocket 2020/HarperCollins 2018

Detta är bok två och fyra i serien om Åklagaren Jana Berzelius.
Märkta för livet bok ett handlade om trafficking
Vita spår handlar om Drogsmuggling med hjälp av mulor, personer som sväljer kapslar med olika droger för att sedan skita ut dem. Nu hittas en flicka död på tåget i Norrköping och hennes väninna är spårlöst borta. Vilka är de, var finns de och hur många?? Frågorna är lika många som fallen är tragiska och spåren leder till en bekant som vet för mycket om hennes förflutna, Danilo. Spåren leder ut i skärgården…Jana är som den värsta Modesty Blaise och hon ger sig ut på jakt. Hon måste hinna före polisen där Henrik Levin och Mia Bolander är dem hon jobbar närmast med.
Prio Ett var om ambulanssjukvårdarna
Pappas pojke är bok nummer fyra. En kvinna hittas död och en pojke är kidnappad, allt detta skedde medans pappan är en snabbsväng på affären. Men då han förhörs verkar han märklig, berättelsen går inte riktigt ihop. Mamman har aldrig knutit an till barnet och verkar deppig enligt de som kände henne. Pappan säger tvärt om…men nu skall pojken hittas och tillsammans med Henrik Levin och Mia Bolander startar sökandet. Janas ”vän” från förr vill att hon besöker honom i fängelset men hans advokat vägrar detta. Advokaten Per och Jana har blivit lite mer än vänner och Danilo lyckas via en fångvaktare se till att hota Per och meddela Jana att ta över hans ärende, annars är det goodbye med Per. På något mystiskt sätt är pappan inblandad in detta och Jana får veta att han adopterade henne bara för att hålla koll på vad hon minns och inte minns.
Spännande böcker och bra karaktärer, Mia är underbar i rollen att försöka passa in i en fisförnäm rikemansfamilj, det går väl så där. Snabb handling och mycket aktion. Jana är liksom Rognebys Leona en peson med tragiskt familjeförflutet och mycket mer lika än olika. Det som jag tycker är lite störande är inklippen från offret/förövaren/eller någon annan, ser ingen vits med det.

Bra skit 2 x 4:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s