Woodwalkers- Carags förvandling

Carags förvandling av Katja Brandis, Tukan förlag 2020, Bok 1 i serien Woodwalkers.

Böckerna ser väldigt fina ut och baksidetexten är lovande:

”Vid första anblicken ser Carag ut som vem som helst. Men bakom hans lysande ögon döljer sig en otrolig hemlighet: Carag är en woodwalker – till hälften puma till hälften människa” Å, en animagus, tänker jag.

Just då vet inte Carag, som är 12–13 år, att det finns många olika woodwalkers och han vill vara i ”människobyn” och leva som människa. Pumafamiljen lämnar över honom efter att lärt honom en del om människor. Fosterfamiljen är inte så snälla och inte de i skolan heller, för redan på sid 22 tycker han att detta är en ”riktig skitidé” att vara i människobyn. En misslyckad jaktkväll blir början på en ny tid- Clearwater High. Där börjar hans riktiga skola för att bli en woodwalker. Han får vänner och ovänner på skolan och utanför och vet inte vem han kan lita på. Carag får också veta att det finns två skolor i landet. Deras, för landlevande djur och en söderut för vattenlevande djur

Då jag läser kan jag inte låta bli att jämföra med Harry Potter temat, istället för trollkarlar är det woodwalkers och annat gemensamt. Översatt från tyskan, till trots, blir svärord som ”uggleskit” och ”pumaskit” löjliga. Kanske är de menat att de inte kan riktiga svärord…hmmm.

Boken är också rekommenderad från 9 år men jag tror inte en nioåring läser denna med lätthet, jag gjorde det knappt, då språket flyter trögt. Jag skulle säga från 12 år

3:a// Maria E

Woodwalkers: Bok 2-Farlig vänskap , Bok 3-Hollys hemlighet, Bok 4-Främmande vildmark 

SeaWalkers- ej på svenska ännu: Bok 1-Farliga siffror, Bok 2-Räddning för Shari, Bok 3-Vilda vågor, Bok 4-En jätte av havet 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s