Metamorfos

Metamorfos- Demonens blod av Tomas Heed, Everlasting, 2018

Sven Ivar Anders Martinsson, kallad Siam, delar blod med Sarawut Leelapun, kallad Lee. Den ene bor i Sverige den andre i Los Angeles och båda skall strax fylla 18 år. Siam går i skolan och Lee jobbar på ett hamburgehak båda har vuxit upp med ensam mamma och plötsligt börjar det hända konstiga saker som förbryllar dem båda, borde de inte vara döda? ( Kanske är detta metamorfosen?

Parallellt med detta finns Sidney en ung entreprenör som lurar till sig en förmögenhet genom list och skönhet, även hon förändras och kan inte förstå varför och framför allt inte förstå varför livvakten tycker det är konstigt.

Det tar nästan 200 sidor innan Siam förstår vad som hänt och han bara måste flyga västerut, Lee vill österut och påbörjar sin resa sedan han klargjort för sin chef varför han tar hans bil och pengar. Sidney i sin tur har träffat på sin stora kärlek och frossar i kött.

Världens existens står på spel och endast Siam och Lee tycks vara lösingen. Hmmm…??

En modern version av Rosemarys Baby, skulle jag säga, men det är för mycket snack och för lite verkstad. Det skulle fått vara 100 sidor kortare i början och 100 sidor längre på slutet, som jag upplever alldeles för abrupt. Jaha…??

Heed skriver bra, inte fantastiskt men bra, jag läste ut boken men blir inte riktigt klok på slutet, där av referensen till Rosemarys Baby…

Tja

2:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s