Öga för öga

Öga för öga av Jenny Rogneby, Wahlström & Widstrand, 2020

Femte boken om den destruktiva polisen Leona Lindberg. Jag blev inte lika överraskad denna gång. Leonas far är borta, försvunnen och självklart får hon inte utreda fallet utan sätts på en misshandlad taxiförare. Parallellt blir två unga tjejer som, utforskar Darknet, vittne till en direktsänd misshandel och beslutar sig till slut att gå till polisen. Leona undrar varför flickorna blir skräckslagna då de ser henne och blir snart varse om det. Taxichaffisen håller på att dö då han ser polisen som skall förhöra honom och säger inte ett skit. Hemma i föräldrahemmet är mamman mer än lovligt skum och Leona blir misstänksam. Ännu mer misstänksam då hennes bankkonto tömts. Pappan är ingen hon saknar…

Man får absolut det man betalar för och Leona blir djupare och djupare indragen i en underlig familjeangelägenhet och möter sin like. Dottern har mycket lite att sätta emot men hamnar mitt i smeten ändå. Språket håller fortfarande och visst blir jag sugen på nästa bok, då denna slutar i en riktig cliffhanger. Tyvärr är det lite förutsägbart och det önskat jag att det inte var.

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s