Finns det hjärterum

Finns det hjärterum av Sara Lövestam, Piratförlaget, 2017

Sista delen om detektiven Kopulan och på baksidan läser jag: Kouplan vill aldrig mer tänka på livet han en gång levde. Han har sitt uppehållstillstånd nu, och detektivuppdragen har bytts ut mot praktik på Farsta bibliotek. Jo, en sak lämnar fortfarande inte hans tankar: Vad har hänt hans bror?
I Uppsala vaknar Victor Holmberg kallsvettig om nätterna. Hans förflutna släpper honom inte. Just när han trodde att det fruktansvärda var bakom honom, kommer de igen med förnyad kraft. Männen som aldrig slutar söka.
I en trea i Hagsätra bor fem afghaner, tre afrikaner och två östeuropéer. För femton kronor i timmen städar de, lagar mat och serverar, duckar för gränspoliser och chefers chefer. När en av dem mördas är det som om det aldrig har hänt.
Hur hänger detta ihop? På biblioteket har Kouplan ändå svårt att skaka av sig sitt gamla liv men medan han letar sin bror får han plötsligt en idé. Tänk om brodern letar efter honom, fast henne, hon som var, Nesrine. Så Kouplan gör samma sak, letar efter sig själv och får napp på en som letar, men han heter Victor. Alla bilder han hade av Nima blev kvar i lägenheten i Hagsätra. Kanske finns de kvar, Kouplan väntar utanför grillen för att få kontakt med någon av de som bor där och det blir ett möte som inte för nått gott med sig. Finns man inte så kan man också försvinna utan att någon saknar en. Detektiven börjar tänka och komma på lösningar och vart skall de alla bo? Bra läsning som dessvärre verkar vara byggd på verkligt fall och dessa är säkert inte unika.

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s