Kalsongfylla

Kalsongfylla av Miska Rantanen, Lind&Co, 2018

Den finska vägen till avkoppling. På baksidan läster jag: ”Danskarna har hygge. Svenskarna har lagom. Finnarna har sin egen lösning på hur det goda livet bör levas- ett sätt som är lätt att ta till oavsett var du befinner dig, och som kommer att resultera i ett mer hälsosamt, energifyllt och avslappnat liv: KALSONGFYLLA. Så ta av dig dina obekväma kontorskläder, häll upp ett glas av favoritvinet, släng dig i soffan och sätt på Netflix!”

Kalsongfylla är en konst som handlar om fullständig avslappning och närvaro, kalsongfylla är en rättighet för den lilla människan och ett rationellt sätt att tillbringa en kväll utan prestationskrav. Stundom kan kalsongfyllan befästa ett etablerat parförhållande. I första hand är kalsongfylla tänkt att minska stress så att den blir lättare att hantera.

Vad behövs då:

Du själv, kalsonger/mysdress-kvinnor skall ta av bygel BH och strumpbyxor, hemma inomhus, rätt tidpunkt, lagom rent samvete, yllesockor, alkohol efter behov (syftet är inte att bli full), lite snacks, någon typ av medium att lyssna till/ glo på, inte för kallt (du har bara underställ). Går man på krogen efteråt är det förfest inte kalsongfylla.

Smårolig bok med tips på vad man skall göra och inte skall göra och anledningar till att man sedan gör det och som namnger det jag ofta gör på fredagar. Tar på mjukiskläder, äter middag, häller upp ett glas vin, tar fram godisskålen. Sedan sjunker jag ner i soffan, ofta skavfötters med gubben min, slumrar till, vaknar till äter några godisar, gäspar och går till kojs. En kalsongfylla. HaHaHa.

Minus är att boken är lite för repetitiv

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s