Ålevangeliet

Ålevangeliet av Patrik Svensson, Albert Bonnier Förlag, 2019

Berättelsen om världens mest gåtfulla fisk. Vad finns att veta? Hur mycket kan man veta om en ål? Tja vad svarar man på den frågan? Jag hade klarat mig bra utan all kunskap om ålen och vem som visste eller inte visste vad för länge sedan och nyss. Jag tror att Svensson själv har haft kul som letat fram fakta i gamla och nya referenser för att lägga det slutgiltiga pusslet. Mig lyckas han inte fånga. MEN däremot tyckte jag att allting mellan dessa ålkapitel var bra fast för få och för korta. Hade gärna lärt känna både pappan och farmodern samt författaren själv lite mer på djupet. Nu slingrar han sig och kanske blev det för känsligt och privat.

Inget jag läser igen 2:a blir det totala värdet

// Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s