Thailandssvenskarna

Thailandssvenskarna av Joakim Medin, Verbal förlag, 2019

Vad säger man om detta? Jag blev väldigt ledsen, illa berörd och bitvis äcklad då jag läste denna bok, så många tragiska människoöden. Jag har varit i Thailand en gång, 1983, och som blåögd 19-årig tjej från landet tog det mig kanske 4-5 dagar innan jag förstod vad jag såg på hotellet, för det var där jag såg det. Jag var aldrig ute på gatorna om natten. Tydligen har inget ändrats. De svenska killar vi kom i språk med då hade helt annat i sinnet är att sitta och drinka med två svenskor.

Det jag tycker är bra med denna reportagebok är att fokus ligger på männen, inte kvinnorna. Finns kanske möjlighet att göra ett wallraffande om de också. Men här handlar de om männen, varför de åker till Thailand och det sorgligaste är sista stycket i boken. ”-Jo, jag funderar fan på att flytta till Kambodja istället…eftersom det är billigare där. Där kan man börja om på ny kula igen.”

Sorglig läsning kan ej betygsättas // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s