SLUTET

SLUTET av Mats Strandberg, rabén&sjögren, 2018

500 sidor bara swishade förbi. En bok om tiden just innan katastrofen, som i det här fallet är en komet/meteor som kommer att krascha mot jorden och utplåna den. Strax innan sommaren får världen reda på fakta, den 16 september kommer kometen att störta in i Jorden och allt tar slut. Alla kommer att brännas upp innan smällen och det kommer att gå fort. Simon är 17 år sommaren innan detta skall hända och han är kär i Tilda. Lucinda, Tildas bästa kompis är sjuk i cancer och Simons bästa vän Johannes är kär i honom och alla skall de dö. Hur skall de leva med den vissheten? Som om inget skall hända? Som om varje dag är den sista? Eller förneka allt, fake news? Tilda vill leva sitt liv utan Simon, Simon blir ledsen, Johannes vill trösta men inget blir bra. Efter en fotbollsmatch på storbild inne i stan blir det upplopp, Tilda försvinner och hittas död ett par dagar senare och Simon får skulden. Tillsammans med Lucinda försöker han hitta sanningen…som om någon skulle bry sig, vi skall ju dö om fem dagar. Simons mammor försöker samsas för att få dö tillsammans och det är det många som vill men många vill också leva som vanligt så länge det går.

Skickligt skriven berättelse, korta kärnfulla kapitel som låter oss följa Simon och Lucinda de sista fyra veckorna. Hur ensamma är vi egentligen och vad vet vi om varandra? Slutet var lite sorgligt fast i väntan på det hinner mycket oväntat hända och därför gick de 500 sidorna ovanligt fort att läsa.

4:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s