Stormvarning- Doggerland 2


Stormvarning av Maria Adolfsson, Månpocket, 2019
Andra delen i serien Doggerland och jag börjar gilla Karen Eiken Hornby. Livet är inte lätt men om man bara försöker överleva så blir det jobbigt. Karen vill leva och berättar om sin situation för en kollega, och det går bra. Nu är de tre som vet och världen har inte rämnat. Sigrid, chefens dotter, bor tillfälligt (?) hos henne, liksom Leo, uteliggaren och tillsammans blir de en ohelig allians som är stark. Nu är det strax efter jul och en man hittas död, Karen tar sig gärna an fallet för att slippa släkten ett tag. Det visar sig att släkten är inblandad på ett hörn och när barnbarnet till den nyss mördade också hittas död blir Karen orolig att kusinen haft ett finger för mycket med i spelet. Det är på Noorö allt händer och det finns historik mot gruvbrytningen och Whiskydestilleriet och givetvis familjefejd.
Adolfsson skriver fortfarande fantastiskt beskrivande och får med mycket runt om som inte har med fallen att göra men som har med livet att göra och de val man gör. Jag kan känna att Karen både gör bra och dåliga val och tar bra och dåliga beslut och dessutom klandrar sig själv…och ja, det borde hon göra då hon gör som Sven Hassel och andra, i mina ögon, korkade poliser och själv åker till en tänkbar fara utan att vänta på backup. Tack och lov har det gått ut en stormvarning.
Bra och spännande 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s