De dunkla butikernas gata

De dunkla butikernas gata av Patrick Modiano, Norstedts 2014
En Nobelpristagare till att lägga till handlingarna. Denna gick att läsa utan svårigheter och den fick mig att tänka på Sampo Karjalainens och hans försök att finna sig själv. Guy Roland kommer inte ihåg mycket sedan olyckan och då hans chef på detektivbyrån går i pension får Guy låna dennes kontor så ofta han vill. Dags att börja söka svar bland de fragment av minnen han har och han ger sig ut för att leta.
Modiano är ett fantastisk på att beskriva detaljer, det är nästan så att man är där som när Guy minns trapphuset med räcke i mässing känner jag det också, men det var inget räcke i mässing när han väl kom dit så var kom det minnet ifrån eller vems var det?
Frankrike på 60-talet. Lugn och skön läsning som lämnar mycket till läsaren att fundera över
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s