Lupus

Lupus av Jens Henrik Jensen, Polaris, 2019
Fjärde boken om Oxen (Åksen) och nu har Danehof arkiven bränts men innan dess har Niels tagit del av sina sidor och hittar trist läsning. Dessbättre har han tack var det fått träffa sin son regelbundet men det går trögt…vad gör man med en son? Oxen tackar nej till ett av Mossmans erbjudande om en grupp män som går under benämningen Lupus som borde synas närmare, en gubbe saknas. Samtidigt berättas på TV om Danmarks vargar som är på frammarsch. Hmm…en liten helgutflykt med sonen till just denna plats och han kan slå två flugor på smällen, tre. Spana på huset, bonda med grabben och få se vargar i Danmark.
Det går ju sådär.
Under spaningen ser han en som river runt i huset och grabben får se sin far in action…
Och nu blir han indragen och Franck likaså och det handlar om ett par män som tycker att de står över lagen och kan skipa rättvisa direkt.
Detta efter att en av männens dotter blev bortförd, våldtagen på 60-talet. Sedan tog hon sitt liv och hela familjen föll isär. Hämnd och rättvisa måste skipas. Franck börjar samtidigt gräva i bankrånet där hon i en bilolycka blev av med ena benet och därefter sköt en man…men var han med vid rånet egentligen? Ju mer hon gräver desto mer hotad blir hon.
Lupus lever och verkar ha trådar i många myndigheter.
”Jack Reacher” gör sitt och jag fick vad jag betalade för. Bra spänning och avkoppling. Själv har jag inte greppat Mossman riktigt. Tycker han är tvivelaktig och han gör saker för att få de andra att reagera på det sätt han vill. Manipulerar skulle man kunna säga och det gillar jag inte även om han tycker att han når rätt syfte med det. Tveksam till den killen. Bra språk i övrigt och korta kapitel.
4:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s