Gränslösa

Gränslösa 001

Gränslösa av Carolina Neurath, Piratförlaget, 2017

Andra boken om ekonomijournalisten Beatrice Farkas, den första heter Fartblinda och det tycker jag nästan att denna borde hetat också. För det är precis vad lånebolaget Kritan är. Kritan har specialiserat sig på att låna ut till kunder som inte kan få lån någon annan stans, de vinner pris för Årets snabbväxande företag och VD Gustaf, känner inte att det är 100% rätt medan vice VD Pierre är euforisk och han har planer på att ta företaget till Malta för att på så sätt undvika vissa regler och få ut mer pengar.

Styrelsen ser tudelat på saken och Gustaf funderar på att säga nej. Pappan är mycket emot hela företaget och skyr Gustaf med nästan alla medel. Beatrice börjar granska företaget efter tips och då hon skall intervjua VD är han borta. Själv hotas hon om hon fortsätter. Det visar sig att Gustaf är kidnappad och alla, inklusive pappa Anders, försöker göra allt i sin makt, men vart går gränsen och för vem dras den?

Neurath är en ny bekantskap för mig och en trevlig sådan. Inte helt otroligt scenario i dagens internetspelande samhälle. Boken känns snabbskriven och inget jag läser om, men en perfekt avkoppling i stugan.

3:a// Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s