En enda natt/hemlighet/risk

En enda natt av Simona Ahrnstedt, Forum, 2014 (del 1)

En enda hemlighet av Simona Ahrnstedt, Forum, 2015 (del 2)

En enda risk av Simona Ahrnstedt, Forum, 2016 (del 3)

På 80-talet talade man om FLN-böcker (Flärd-Lidelse-Njutning) en del kallade det tant-snusk, det var böcker av bland andra Jackie Collins och  Judith Krantz. Nu kallas det romance och det är ungefär samma sak. Fast dessa tre böcker tycker jag skiljer sig åt; här är det starka självständiga kvinnor som själva väljer och vågar stå för det. Inga av kvinnorna i böckerna är hemmafruar eller lycksökerskor utan hårt arbetande mitt i sina karriärer. Alla tre böckerna hänger ihop, är i nutid och alla tre böckerna har bra och skön sex.

Kortfattat del 1: Finanskvinnan Natalia De la Grip blir väldigt överraskad då riskkapitalisten David Hammar ber om ett lunchmöte. Ett lunchmöte som skall förändra deras liv. David Hammar har fått gå på samma internatskola som alla barnen De la Grip fast han kommer från arbetarklassen och det är en tid han aldrig glömmer…nu är tid för hämnd, fina familjer som inte är så fina då man skrapar på ytan får sina fiskar varma.

Kortfattat del 2: Fältläkaren Isobel Sörensen som i sin läkarroll sett de flesta katastrofområden men tappar fattningen då ”hennes” Medpax, en ideell organisation,  får ekonomiska problem. Playboyen Alexander De la Grip (Natalies yngste bror) träffar Isobel och tänker att denna där skall jag ha. Alexander har det Medpax behöver; Pengar. Isobel går med på en dejt, för 100 000 sek känns en dejt enkelt, sedan åker hon till Tchad…

Kortfattat del 3: Journalisten Ambra Winter skickas till Kiruna för att intervjua en gammal kvinna som haft en affär med en statsminister för länge sedan. Ambras egna erfarenheter av Kiruna var en fosterhemsplacering i en djupt troende laestadiansk familj. Inga bra minnen. I Kiruna träffar hon på Tom (bästis med David Hammar) som efter en händelse i Tchad numera lever i Kiruna och försöker bli ihop med sitt ex och samtidigt hantera PTSD. Här kommer näthat och varför män hatar kvinnor på nätet. Ambra får också anledning att konfrontera sina fosterföräldrar då de fortfarande tillåts ha fosterbarn…

Lättsam läsning med moderna teman och starka kvinnor 3:or till alla // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s