Minoo och Vinterskeppet

Minoo och Vinterskeppet av Anna Ehrling, Bonnier Carlsen, 2018

Minoo hatar att komma hem först, då kan hon kanske mötas av ett vitt kuvert från migrationsverket där det kanske står att de inte får stanna i Sverige. Det gör hon denna dag men precis innan lillebror Mirza ser det vänder hon om och springer ut, med lillebror efter. Till hamnen. Jag vet var jultomten bor, säger Mizra, när de kommer dit. Här och så hoppar han på ett av fartygen. Minoo måste följa efter…men då lägger båten ut.

När ”Tomten”, kaptenen, hittar dem presenterar de sig som Ebba och Anders. Båten skall till London sedan till Island så det blir att stanna ombord. Vems är alla leksakerna som finns i en hytt?

Bra och spännande berättelse med nutida förankring, som slutar lyckligt, det kan jag väl säga utan att spoila för mycket, det är ju en barnbok. Jag gillar språket och det enda jag stör mig på är att det är ett skepp. För mig är skepp lika med rymdskepp och fartyg lika med stora båtar. Nåväl

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s