Så jävla kallt

så jävla kallt 001Så jävla kallt av Lova Lakso, Rabén&Sjögren, 2019

Karlas hund skall avlivas, den har ont. Aldrig! tänker Karla, jag skall åka söderut, till värmen och Hemingway (hunden) skall leva. Det är 32 grader kallt och planeringen börjar. Pengar? Karla skall sälja julgranar och pengarna skall strömma in, det går så där… Det är fester och ströligg. Aziz är vad man förr kallade en kk, men som hon inte är ihop med, eller? På en fest ligger hon med Emil H, för skojs skull, men då hon inte vill mer efter det blir hon kallad hora av honom. Kajas pappa har supit till och somnat i en snödriva i Kiruna och dött. Nu skall de bort! Karla och Hemingway, Azia och Kaja. Genom att lifta och åka buss tar de sig söderut i ett vintrigt Norrland. De sover i tält, går på galna fester hos okända människor och när pengarna är på väg att ta slut får de en briljant idé: De ska kapa en buss.

Igenkännelsen är stor, Norrland, glest med bussar, kallt som fan, drinkar och spyor på fest och E4 söderut. Språket känns verkligen tonår och det är tur att de är tre personer som stöttar varandra, annars hade det kunnat sluta hur som helst. Bra gjort Lakso!

4:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s