Fotboll och Hockey

Slagskott av Jake Maddox, Berghs förlag, 2017

En bok i ”Serien för alla som gillar sport” och här är det Hockey som gäller. Killarna är tolv år och här blir de själva medvetna om hur stor skillnad det är på dem, storleksmässigt. Dylan som också är duktig på att åka inlines utmanar sig, voltar fel och bryter en arm. Efter 10 veckor med gips är armen lite klen och Dylan blir bänkad i hockeyturneringen på höstlovet, till förmån för andra som är sämre (fast bättre än en skadad Dylan). När tränaren Erickson upptäcker att han har ont bänkas han igen. Inget kul på bänken…alla är emot honom, fast han innerst inne vet att de har rätt och då blir han sur på sig själv.

Bra tempo och vi förstår alla hur mycket Dylan vill spela att han ljuger för att få vara med, bra tränare som lockar honom att vara med från bänken.

3:a // Maria E

Kanske som Zlatan av Johanna Nilsson, Nypon förlag, 2015

Andra boken om Johan som går första året på fotbollsgymnasiet och har det ganska jobbigt då ha inte är bäst i laget längre, alla är lika bra eller bättre. Flickvännen Ella är helt ointresserad av fotboll och samtalen blir kortare och kortare då de ringer. Anna däremot, hon går också i ettan fast på damsidan, henne kan Johan prata fotboll med och de blir bästisar, viket Ella inte gillar…

Kort och snärtigt om hur det är att vara långt hemifrån och få nya vänner samtidigt som man förväntas prestera på planen och i skolan.

3:a // Maria E

Första boken- Nästan som Zlatan

Tredje boken- Långt ifrån Zlatan

Fjärde boken- Närmare Zlatan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s