Tiden läker inga sår

Tiden läker inga sår 001

Tiden läker inga sår av Caroline Säfstrand, Massolit pocket, 2016

Efter ett misslyckat Luciafirande 1951 ingår Ethel, Dorotea och Maggan en vänskapspakt. Dorotea gifter sig med Börje, Maggan gifter sig med Ivan och Ethel gifter sig med Henning. Inget blir som tänkt, men allt ser bra ut på ytan och livet går sin gilla gång och de tre sammansvurna kvinnorna slutar umgås, fram tills den dag Doroteas dotter Selena får en cancerdiagnos. Läkaren frågar om Selena kanske har något syskon som skulle kunna matcha som benmärgsdonator och hela historien blottas.

Alla drabbas de på något sätt och trots pakten måste de fatta obehagliga beslut. Boken utspelar sig i många olika skeden där vi får följa alla tre kvinnorna växelvis och även ta del av vad barnen tycker och tänker om hur lätt det är att döma sådant som hänt för länge sedan, då det var ”en annan tid”.

Vi har väl alla gjort vårt bästa och gör vårt bästa tänker Martin, Ethels som, som försöker förstå sin mors agerande för ”länge” sedan. Lättsam bok som inte lämnar några större funderingar efter sig och det känns bra.

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s