Katakombens hemlighet

Katakombens hemlighet 001

Katakombens hemlighet av Tom Egeland, Opal, 2015

När 14-årige Robert får följa med sin mamma till Rom och delta i en arkeologisk utgrävning under sommaren blir han superglad. Väl i Rom, då de får en visning av en ny katakomb som mamman hittat kartan till, under en utgrävning i Norge, får han reda på att han är för ung och får alltså inte vara med i arbetet. Men en kväll då mamma är på middag så går han ner, i alla fall, för att titta närmare på de symboler han tidigare sett. Vad han inte vet är alla de parallella händelser som sker och som han blir centrum i.

Först är det en astronom på Hawaii som ser en komet som kommer att krossa jorden

Sedan är det munkar i norra Italien som vill hitta ”den heliga stjärnan” ett smycke som består av två lika trianglar och när de sätts ihop blir en stjärna, som skall rädda jorden från undergång och alla döda skall återuppstå och Gud ska ta de frälsta till sig.

Slutligen är det Robert som försöker förstå varför han klarade sig ur katakomben och vart kom smycket som han har runt halsen ifrån och vem var Angelina.

Lite som en variant på Da Vinci koden/Änglar och demoner fast för en yngre publik. Robert har lovat att redovisa för klassen sedan och vi får ta del av hans ”komihågrutor”. Lite för präktigt för min smak i en ganska informativ bok men varför Hawaii-astronomerna är med begriper ingen av de andra i boken heller, endast den allvetande berättaren som hittat på detta vet…

3:a blir det // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s