Mitt fönster mot rymden

Mitt fönster mot rymden 001

Mitt fönster mot rymden av Oskar Kroon och Josefine Sundqvist, Brombergs, 2018

Först var allt som det var, bra alltså. Mamma jobbade jämt och höll på med AVHANDLINGEN, även hemma, och pappa köpte ekologiskt och läste Pappan och havet för mig. Mamma skulle bli rymddoktor och pappa vill bli äventyrare.

Det är lätt att tycka om denna bok, där det utan att bli krystat visar på annan ordning hemma. En mamma som är i karriären och en pappa som är hemma och fixar med allt. Men så en dag blir hostan värre och pappan hamnar på sjukhus. Mamman fixar inte allt och aldrig på pappans sätt så Gurkans räddning blir fönstret mot rymden, därifrån kan hon möta pappan blick från sjukhuset via rymden och livet blir lite lättare. För mamman är AVHANDLINGEN viktigast, för pappan är Gurkan viktigast men när det är dags för skolavslutning och Gurkan tror att mamma måste i väg till jobbet blir hon istället glatt överraskad.

Boken är fint skriven ur ett barnperspektiv om en pappa som blir sjuk och rubbar balansen i hemmet.

Klar 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s