Midnattskronan

Midnattskronan 001

Midnattskronan av Sarah. J. Maas, Modernista, 2017

Detta är andra boken i serien Glastronen och det blir bara bättre och bättre. Artonåriga Celaena Sardothien, är kungens lönnmördare men har varken friheten att fatta sina egna beslut eller att följa sitt hjärta. På kungens begäran skall hon mörda den ena efter den andre och visa upp resultat, och det gör hon. Kungen är mycket nöjd. Men Celaena är allt annat än nöjd med livet. Chaol vinner dock hennes hjärta och Dorian får stå och se på. Men när prinsessan Nehemia mördas och det verkar som om Chaol inte berättat allt utan kidnappas för att locka Celaena från slottet under dådet, går allt åt pipan och hon går bärsärk. Sedan är det kört för Chaol, med råge. Men alla verkar ha dolt sin egentliga agenda, Prinsessan, Chaol men även Caleana och prins Dorian. Mörka krafter kommer fram då stängda dörrar öppnas. Nu måste hon välja vad hon ska slåss för: sin överlevnad, sin kärlek eller rikets framtid. Tre nycklar måste hittas och just nu verkar kungen ha en…

Härlig fantasy! Jag känner mig som när jag var ung och läste Modesty Blaise. Vilka kvinnor! Celaena är bara en ung kvinna men verkar ha levt länge och att ständigt ha kungahotet över sig: Chaol dödas om du inte gör mig till viljes eller försvinner gör inte hennes liv lättare att leva.

Sarah J Maas må vara ung, född1986, men vilket språk och vilka idéer och vilken story. Det enda onödiga i denna bok är kartorna. Visst kan det vara kul att de hur länderna ligger men det är nog mest för hennes egen del de finns där. Maas har en förmåga att berätta samma story, från olika vinklar och det gör det hela sjukt spännande, skall de hinna, eller…Självklart hinner de, det finns flera böcker i serien och jag blir otroligt nyfiken på hur hon skall ro iland detta. Kungen är ju helt maktgalen och elak, prinsen är godhjärtad men rädd för sig själv och vad han inser att han kan. Chaol älskar Celaena och får på slutet veta hennes riktiga namn: Aelin

Bra översatt av: Lena Jonsson

Superbra! 5:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s