Frihetens Kaos

Frihetens kaos 001

Frihetens kaos av Mikael Larsson, Vulkan, 2015

Är det så här lätt att sätta Sverige ur spel? Ja, kanske. Genom den allvetande berättaren får vi ta del av både de så kallade terroristerna som bara vill att Sverige skall bli en nattväktarstat. En nattväktarstat skulle ansvara för rättsväsendet och försvar medan övrig verksamhet, typ utbildning, räddningstjänst, sjukvård mm skulle ombesörjas av medborgarna själva i privat regi.  För att få nuvarande regering att förstå allvaret så spränger de Kaknästornet en morgon 05:12- Frihet för alla!!

Kravet är att regeringen skall avgå och alla poliser skall bort från gatorna.

När regeringen inte avgår slår de av strömmen i stora delar av Sverige 05:12

När regeringen ändå inte avgår sprider de smitta i vattnet i Västerås 05:12

Då det finns risk för ett fjärde attentat väljer regeringen att avgå…

Parallellt med detta följer vi polisens arbete med att hitta de tre männen som säger sig tillhöra ”Frihet för alla” och det tar dem tillbaka till 80-talet och en tvivelaktig klubb som heter Liberty.

Det var verkligen inte lätt att läsa denna bok där jag som läsare hela tiden pådyvlas en bild av vad alla tänker, säger, ser ut och gör. Inget lämnas åt läsaren att känna själv. Personbeskrivningarna i boken är bara rakt igenom en stor suck! Varför är det så viktigt att folk kissar på sig? Varför beskrivs spridningen av kroppsdelar efter en explosion så detaljerat? Omvärldens reaktioner…smittat vatten i Västerås, FN kommer till undsättning om vi begär stöd, vad missar jag? Är vi i krig? Nej.

Nä, detta är en av de sämre böckerna jag läst, till och med Wilderäng är bättre. Tanken var nog att ge oss en inblick i det sårbara samhället mot tre sökande mäns tankar och dåd samt ge oss förståelse för polisens arbete, men som läsare saknar jag friheten att tänka själv och då blir det väldigt trist.

1:a // Maria E

Del två?? Nä, lägg ner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s