I rävens spår

I rävens spår 001.jpg

I rävens spår- en äventyrssaga av Kikki Sandström, Books on Demand, 2017

En liten bok med en saga, inspirerad av en lek då författaren var 11 år. Tre bröder ger sig ut i skogen och följer en räv på okända stigar. De möter en man som de följer med in i skogen…Farbror Nikke berättar om sig själv och hur han hamnat där och bjuder in pojkarna på husesyn.

Språket är lite för taffligt för min smak och då börjar jag felsöka…på sid 24 fattas ordet var och på sid 26 finns 10 höns? Heter det inte 10 hönor? Höns heter det väl bara om antalet är okänt, eller?

Tror nog historien/sagan gör sig bättre som högläsning för en mindre grupp barn.

2:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s