”Falco”

Falco 001

”Falco” av Mons Kallentoft och Anna Karolina, BookMark, 2018

Femte delen i Herkulesserien och vi lär känna Zack mer och mer. Hans bryderier huruvida Hera och Peter är hans syskon är en ständig plåga och han försöker hitta bevis för det på olika sätt, men de svar han får från undersökningarna visar sig negativa. I tunnelbanan utsätts han för ett barn som har bombbälte och yxa och hotar alla. Zack, som ofta har sitt vapen med, tvingas skjuta för att döda. Samtidigt anmäls en polis försvunnen och som senare hittas död, dödad på ett fruktansvärt sätt. Zack skall ersätta honom som kontaktperson till en infiltratör han aldrig träffat.

Poliskollegan Deniz raggas upp på en bar och har toalettsex, men när kvinnan vill ha betalt blir Deniz vansinnig. Det hela slutar med att hon förstår att hon blivit ditsatt liksom Zack blir ditsatt då en razzia går fel. Zacks kompis Abdula ligger risigt till men klarar livet och vänskapen med en hårsmån. Ungefär halvvägs in i boken inser de att Bogan har en stor roll i dramat, men hur stor och vilka planer han egentligen har ser de inte vidden av då, en man som inte har någon respekt för mänskligt värde, kan göra vad som helst.

Jag förstod väl vad jag började läsa och jag är varken förvånad eller besviken. Jag kan bara tycka att en person som Zack, skulle inte jag vilja jobba med. Deniz var den som oftast stöttade och hämtade hem honom men nu verkar det vara tvärt om, han som dragit ner henne. Allt verkar korrupt och någon vill sätta dit Zack.

Och vad är en Hayabusa som han åker omkring på? Jo, en Suzuki. En av världens snabbaste serietillverkade motorcyklar (tvungen att Googla)

3:a// Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s