Midsommarmorden

Midsommarmorden 001

Midsommarmorden av Magnus Nordin, Bonnier Carlsen, 2018

Å, vad jag gillar Nordins böcker! Spänning för de lite äldre.

När Ossian skall göra sitt gymnasiearbete så tar han tillfället i akt och kombinerar sitt intresse av olösta mordgåtor och seriemördare med film. Och vad är bättre än de 25-år gamla morden vid sjön Glimten, där två ungdomar mördades, en skadades svårt och den fjärde undkom genom att inte tälta just den kvällen. Det bästa är att det hände där Ossian bor och vid sjön där han ofta badar.

Ungdomarna som dödades gick också på gymnasiet och tillsammans med sina vänner börjar Ossian skriva manus och gör en rekonstruktion över händelseförloppet och sedan börjar filmandet. Men när de börjar filma så märker de att det inte kan ha gått till så som det står i utredningen och nu börjar de gräva i historien.

Det är det många som inte gillar och det enda som är säkert är ”de döda ljuger inte”.  X vill styra handlingen men Ossian gillar inte spelreglerna och omedvetet dras flickvännen med.

Jättespännande bok som var svår att lägga ifrån sig. Språket är situationen trogen och även mobiltelefonibitarna fungerar. Ung kärlek och svartsjuka beskrivs bra då Ossian regisserar Emina och Abbe att kyssas och det gör de, lite för bra och innerligt, enligt Ossian.

Klar 4:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s