Majas morsas kompis sambo

Majas morsa 001

Majas morsas kompis sambo och andra noveller av Katarina Kieri, Rabén&Sjögren, 2007

Tycker mycket om Katarina Kieri och hennes sätt att skriva och denna bok är inget undantag. 11 noveller, på 137 sidor, om och med ungdomar och lärare på en gymnasieskola. Ibland ser vi samma händelse ur två-tre olika personers vinkel. Sammanbrott, kärlek, rädsla, svek och längtan. Korta inhopp i några människors liv och jag känner att många gånger behövs inte fler ord. I Norrland är vi snåla med ord men de vi använder blir desto viktigare. Ett som jag minns är; vi i norr säger inte ”åka ut till erat land” utan vi säger ”åka till våran stuga”. Och hur fel en vanlig händelse kan bli i en annan människas ögon.

Klar 4:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s