Förlåten

Förlåten 001

Förlåten av Agnes Lidbeck, Norstedts, 2018

Att öppna på förlåten eller bli förlåten? Jag vet inte vem som gör vad i denna bok men jag är lite besviken på att inget händer, egentligen. Bägge systrarna ha sin syn på vad som hände den sommaren då Ellen var 14 och Maria 8 eller 9 år, och deras halvbror hängde sig i badrummet. Bägge systrarna har olika syn på vem pappan brydde sig mest om och så vidare. Inget konstigt med det, så är det bara. Men om man vill komma någon vart bör man börja berätta om vad man såg, hörde kände och så får det andra syskonet berätta sin version. Utan skuld, för ingen har fel…

Den sommaren då Ellen och Marias pappa dör skall sommarhuset säljas och de nu vuxna kvinnorna skall tillsammans röja ur inför försäljningen. Maria son Dag följer också med. Inget blir egentligen sagt men jobbet blir gjort och deras minnen förblir deras minnen, men inte varandras.

Scener från förr blandas med nutiden och midsommar skall firas. Vad Erik skulle berätta för Maria får jag aldrig reda på, inte heller vad som egentligen hände mellan Ellen och den 15 år äldre halvbrodern, inget kanske…Men Maria såg det hon såg, eller trodde att hon såg sig se…

2:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s