Svålhålet

Svålhålet 001

Svålhålet-Berättelser från rymden av Mikael Niemi, Pan Hörböcker, 2004. Uppläsare: Mikael Niemi

Sju timmars berättelser från rymden; rymdepos eller science fiction eller kosmisk dynga. Vad är det jag lyssnar på? Inget jag någonsin läst av Mikael Niemi påminner om detta. Jag känner ofta att Niemi vill påvisa att allt inte kretsar kring oss jordbor även om vi verkar tro att vi är den enda planeten med liv och intelligens. Många roliga sekvenser som då han nästan dödar alla genom att försöka förklara att han kommer från Jorden och vad som händer på Svålhålet. Visst känns allt som rappakalja men Niemi har en röst som får en att vilja lyssna vidare. Torgny Lindgren hade också den förmågan. Mitt i detta rymdsvammel, blandas Tornedalen in på alla möjliga sätt och det gör allt riktigt roligt.

Bra lyssning!

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s