Fröet

Fröet 001.jpg

Fröet av Jennie Ekström, Natur & Kultur, 2016

Om man blandar Anna Almqvists underbara akvareller med min svägerskas, Annette Olssons, fantastiska teckningar får man Jennie Ekströms bilder. Boken har inte ett ord så bilderna får berätta om hur ett, vad jag förmodar, ensamt barn längtar efter någon att dela sin värld med. Ett frö med instruktioner placeras i en flaskpost som sedan hamnar hos ett annat barn i en annan värld där en vänskap börjar gro. Nyfikenheten lockar dem bägge.

En bok att prata om/till och alla detaljerna gör att man kan stanna länge på varje sida och jämföra eftersom tiden går och gissa vad som kommer att hända. Att klassa denna för 3-6 åringar är att undervärdera den…passar alla, oavsett ålder, skulle jag säga. Alla ser vi olika saker då vi följer fröets resa, ung som gammal.

Vacker bok!

4:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s