Nattbuss 198

Nattbuss 198 001

Nattbuss 198 av Niklas Krog, B Wahlströms, 2015

Vafan hände? Johan vaknar på morgonen och känner att något stämmer inte riktigt. Men allt känns bra, fast konstigt, och denna mardröm om bussen som brann, ja, vafan hände? Johan är en gamer som sällan är ute och festar, vet inte riktigt hur man skall göra. Men igår följde han med, men blev för full och drog hem före alla andra, tog nattbussen… På skolan blir alla förvånade över att Johan lever då nattbussen kraschat och brunnit upp. Men han var med och såret på halsen fick han samtidigt. Han lever och känner sig mer levande och starkare än någonsin och det rubbar balansen i klassen. Från att ha varit mobbad i fyran via ”Hampus kompis” på gymnasiet till att synas och ta plats, för Johan tar plötsligt plats, till och med tjejerna vill prata med honom. Bästisen Hampus är orolig och road men följer nyhetsflödet på nätet och mystiska saker sker, en man hittas sönderriven och en älg är dödad i skogen intill. Vafan händer…? Johan kommer ihåg mer och mer men vem kan/vågar han berätta för?

Helt okej spänningsroman om en fylla som slutade dåligt och bra, kanske. Ytterligare en bok som berättar om att man kan bara ändra sig själv, för att få en förändring. Men i Johans fall går det för fort, tycker de flesta. Själv märker jag att Johan nästan skäms för att det inte går fort nog då han börjar tycka att det är härligt att ha alla dessa känslor och förmågor. Men han skäms inte, han gillar det, och det skrämmer de andra. Bra språk och bra story om Frida och hennes föräldrars separation, lagom mycket med tanke på att det är Johan det handlar om.

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s