Vilma Wvilding i Visby

Vilma Vilding 001

Vilma Wvilding i Visby- Mysteriet i Jungfrutornet av Minna Paananen, Idus förlag, 2017

Vilda och Henrys mamma har kommit in på arkeologiutbildning på Gotland och flyttlasset går från norr till världsarvet Visby. Där får de en bostad innanför murarna och ett nytt äventyr väntar dem alla tre. Mamman har sagt upp sig för att följa en dröm och barnen skall börja skola. En historia som sedan 1300-talet fortfarande berättas är om Jungfrutornet och Lina Guldsmedsdotter som sägs vara inmurad där sedan hon förrått staden och släppt i fienden innanför muren. Är det verkligen sant? Vilma försöker hitta svaren och får hjälp på ett sätt som liknar Alice i underlandet, hon somnar.

Lättsam och lärorik men lite för undervisande, men som del i att läsa om Sveriges historia tror jag denna bok fungerar bra. Lagom spännande och passar bra från 10 år.

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s